Welkom bij het Tilia Labyrint.

 

WERK IN UITVOERING

Beste Labyrint bezoeker en wandelaar. Zoals u ziet is het Labyrint onderhevig aan   GROOT onderhoud. Door de weersomstandigheden loopt
dit enige vertraging op.
Het gaat dus helemaal goed komen. Maar het duurt wat langer dan gepland. Onze excuses daarvoor.
Stichting Ancientpower, Weijtmans bosonderhoud
en gemeente.

Wat is een Labyrint?

Een labyrint is een slingerend pad, een geometrisch patroon dat je altijd naar het doel leidt.Het is een oeroud universeel symbool dat gaat over het pad naar binnen, naar je innerlijk weten.Het labyrint geeft je een ruimte waar je hoofd en hart in balans komen. Je bekijkt je vraagstuk vanuit nieuwe invals- hoeken en je vindt nieuwe inzichten.Het labyrint kan een dagelijkse spiegel voor je zijn, een rechtstreekse route naar je intuïtie, een pelgrimstocht naar jouw bron van bezieling en zingeving. Je maakt als het ware een wandeling door je eigen leven zoals dat is op dat moment. De vorm brengt je linker en rechter hersenhelft in balans en geeft het vertrouwen dat jij je bestemming echt kan bereiken. Het belangrijkste is echter dat je in beweging blijft. Want zoals een oude wijsheid zegt: ‘de weg is het doel’.

In een doolhof raak je de weg kwijt.
In een Labyrint vind je je weg.


Het vroegst bekende Labyrint patroon is dit Kretenzer labyrint. Ogenschijnlijk ziet het er uit als een doolhof, maar het zijn absoluut twee verschillende dingen. In een doolhof zijn er veel doodlopende wegen, raak je de weg kwijt en moet je de uitgang zoeken. Het Labyrint echter, heeft namelijk maar één pad/weg en die leid naar binnen, en weer terug naar buiten.

De uit zeven ringen bestaande paden zijn gemaakt door een kruis en vier punten te tekenen en met elkaar te verbinden en zo acht ringen obstakels te vormen waar zeven ringen tussen in ontstaan. Deze vorm is vele duizenden jaren oud en wordt wereldwijd gevonden en gelopen.

De naam Tilia refereert aan de Lindeboom en de betekenis van onze stadsnaam.

Betekenis van het Labyrint. Op diverse plaatsen op de wereld maakt het labyrint de laatste jaren een opmerkelijke opkomst door. Er zijn labyrinten aangelegd in kerken, bij vormingscentra, scholen, ziekenhuizen en gevangenissen, in retraite centra, in de natuur en in de stedelijke openbare ruimte. Kunstenaars en ontwerpers hebben talrijke nieuwe creatieve ontwerpen van labyrinten gemaakt, en het labyrint komt voor in theater en films.

Voor vele duizenden mensen biedt het labyrint een regelmatig terugkerende mogelijkheid voor bijvoorbeeld een loopmeditatie en rustpunt.

Het labyrint wordt onder meer gebruikt als:
- ruimte voor meditatie, bezinning, heling en spirituele groei.
- ruimte voor ceremonies, bijvoorbeeld bij geboorte, huwelijk, ziekte en overlijden.
- plaats waar de natuurlijke en religieuze cyclus van het jaar wordt gevierd.
- gedenkruimte voor vrede en verzoening.
- instrument voor bezinning op waarden en cultuurverandering in organisaties.
- op een speelse manier werken met kinderen en hun problematiek.
- als coaching.

Het lopen van een labyrint is een wandeling in stilte. Op de weg naar binnen laat je los wat je achter je wilt laten, bijvoorbeeld: verdriet, verwondingen, angst, boosheid, wrok, of schuldgevoel.

 



Maar je kan ook om een inzicht vragen voor een bepaald probleem. Door die gevoelens te ervaren kan je ze loslaten of een plaats geven. Er komt ruimte voor nieuwe ervaringen, en je komt dichterbij je innerlijke kern.

In het midden ontvang je: rust, nieuwe inzichten, antwoorden, beelden of gevoelens van dankbaarheid, liefde en verwondering. Je intuïtie en de diepere lagen van je ziel gaan spreken. Je wordt gevoed door je bron, en er vinden transformaties plaats. Op de weg naar buiten overweeg je nog eens wat je gevonden hebt. Je laat het landen in je bewustzijn en neemt het mee naar je dagelijks leven.

Inzichten komen ook vaak achteraf!

Het labyrint lopen.

Je start vanaf de Oostelijke zijde bij het info bord.

De ingang is ook de uitgang!

Je focust even op je vraag/intentie, voelt je beiden voeten goed op de grond en begint rustig met lopen en vervolgt langzaam je pad tot in het midden en daar kan je even ‘stil’ blijven staan voelen en ervaren. 

Je loopt vervolgens je pad weer terug naar buiten en kan eventueel onderweg even stilstaan bij je verbindingen en ervaringen op je pad. Je kan tijdens maar later ook thuis mooie inzichten ontvangen. Het Labyrint heeft een zeer rustgevende uitwerking. Het brengt je linker- en rechterhersenhelft in balans alsook je darmen en hersenen wat je algehele gezondheid ten goede komt.

Na het lopen kan je even uitrusten op een bankje in het ons mooie sterrenbos of nog even wandelen en een ‘bakske’ doen bij de Grotto.

Loop het Labyrint ook eens op je blote voeten, dat is een zeer aardende ervaring! Voor mensen met veel drukte in hun leven en soms in het hoofd kan dit extra rustgevend werken.  

We wensen u een fijn Labyrint wandeling toe, een mooie beleving alsook mooie inzichten. 

Ervaringen of info over workshops vind je in onze nieuwsbrief maar ook op onze FB groep Tilia Labyrint. Daar kan men ook ervaringen delen of leuke foto’s plaatsen.

Het Labyrint is een stilte plek, houd daarom rekening met elkaar en de Natuur! Houdt honden aan de lijn en geen muziek.  

Praktische info.
Start als een ander aan de overkant van het begin is. Passeer elkaar rustig en geef elkaar de ruimte en blijf stil.

Meer weten over het Labyrint, rituelen en workshops en agenda? Of is er een beschadiging aan het Labyrint? 

Neem dan contact op met info@ancientpower.eu of bel Hetty, Labyrint werker 06 29308418 

Dank namens de hoedsters en hoeder van het Labyrint: 
Femke,Trudy, Hetty, Tony en Hein. 

Foto: Martin Stoop

 

 

 
 Stichting Ancient Power   email: info@ancientpower.eu   +31 (0)6 29 30 84 18        disclaimer