Welkom op onze kinder- knutsel pagina


 

De pagina voor en door kinderen, natuur, creativiteit en samen delen en spelen en nog wat leren ook :-) Tijdens mijn werkzaamheden op een basisschool heb ik dit soort leuke workshops ontwikkeld. Ik geef voor de stichting leuke en leerzame workshops op kinderfeestjes, in de natuur, bij verenigingen, thuis, scholen, en op uitnodiging. Bijvoorbeeld bij een opening van een buurt moestuin. Ook een labyrint lopen behoort tot de mogelijkheden.
Simpele en leerzame dingen doen en maken, en dat alles tegen een acceptabele prijs. Immers, creativiteit komt uit je zelf en we maken leuke dingen van wat er al is. Bij kinderfeestjes is er een cadeautje voor het feestvarken. De activiteit kan zowel thuis als op locatie.

Prijzen variëren dat ligt aan uw wensen, de materialen en wat er voorhanden is en of we speciale attributen moeten kopen. Reiskosten zijn € 0,20 per kilometer. Groepsprijs in overleg.

Meedoen regeling is mogelijk. Minimaal 5 kinderen!

En minimaal een maand van te voren afspreken.

En er is altijd één ouder of verzorger bij aanwezig.


 

Mogelijkheden:

Ratels maken.
Je eigen ratel maken is leuk. Van kalebassen, of leer kies of maak je een vorm en bepaal jij je eigen geluid. Vervolgens ga je schilderen en versieren, en wie weet sta je later als je groot bent wel op en podium met een instrument. Er is van alles aanwezig om er een mooi instrument van te maken, en erg leuk om te doen.

Maak je eigen praatstok.
Je eigen stem is ook een instrument ! Want jij mag je eigen stem laten horen als je iets te vertellen hebt. Vroeger maakte de opa's en oma's van onze ouders al gebruik van dit voorwerp. Ook de indianen gebruikten de praatstok bij de dorpsraad, een soort vergadering. Dat gebeurde bij elke belangrijke bijeenkomst, en diegene die de praatstok vast hield was aan het woord en iedereen luisterde dan ook aandachtig. Pas als de persoon uitgesproken was werd de stok door gegeven aan de volgende en zo kwam iedereen altijd aan het woord.

Op scholen en thuis wordt dit tegenwoordig steeds vaker weer gedaan en wij gaan dit ook doen. Iedereen mag zelf een mooie stok zoeken in het bos en daar gaan we een prachtig voorwerp van maken wat helemaal bij jou past. Je kan hem altijd gebruiken als je iets belangrijks te zeggen hebt en jou stem mag laten horen.

Vraag naar de mogelijkheden op dat moment. Bijvoorbeeld...

Doosjes versieren
Dot painting op steen
Flessen schilderen
Kettingen maken
Schilderijtje maken

En alle leuke ideeën die jij zelf hebt !

Hartegroet; Hetty Kerkhof, voorzitter.

 Stichting Ancient Power   email: info@ancientpower.eu   +31 (0)6 29 30 84 18        disclaimer