Welkom op onze kinder- knutsel pagina


De pagina voor en door kinderen, natuur, creativiteit en samen delen en spelen en nog wat leren ook :-) Tijdens mijn werkzaamheden op een basisschool heb ik dit soort leuke workshops ontwikkeld. Ik geef voor de stichting leuke en leerzame workshops op kinderfeestjes, in de natuur, bij verenigingen, thuis, scholen, en op uitnodiging. Bijvoorbeeld bij een opening van een buurt moestuin.Ook een Labyrint lopen behoort tot de mogelijkheden.
Simpele en leerzame dingen doen en maken, en dat alles tegen een acceptabele prijs. Immers, creativiteit komt uit je zelf en we maken leuke dingen van wat er al is. Bij kinderfeestjes is er een cadeautje voor het feestvarken. De activiteit kan zowel thuis als op locatie in de Reeshof en nabij het wandelbos.

Prijzen variëren van €5 tot €15 per kind. Dat ligt aan de materialen en wat er voorhanden is en of we speciale attributen moeten kopen. Reiskosten zijn  € 0,20 per kilometer. Groepsprijs in overleg. Alsook de mogelijkheid om pizza te eten, dan komt er per kind € 7,50 bij.

Meedoenregeling is mogelijk. Minimaal 5 kinderen!

En minimaal een maand van te voren afspreken.

En er is altijd één ouder aanwezig.

 

Kruiden olie maken

Dit is een erg leuke activiteit.
Je gaat elkaar helpen, leert wat over kruiden en wat je er van kan maken. En dat is best veel en ook nog lekker :-) Je kan bad olie maken of om mee te koken, dat gaat in overleg. Flesjes, kruiden, etiketjes, stiften we hebben alles bij de hand. Als je klaar bent mag je iets in ons gastenboek zetten en krijg je een certificaat. Leuk en leerzaam.

Oceaan drum maken

Dit is zo een gezellige en leuke workshop. Met elkaar ga je een drum maken die je vult met zaden, kraaltjes, erwtjes of wat jij leuk vindt.
Je gaat het geluid van de zee maken.
Daarna mag jij je eigen drum versieren en schilderen.
Thuis kan je dan al op zoek naar mooie plaatjes of maak jij je eigen ontwerp.
Dat schilder je dan op jou eigen drum.
Zo heb je altijd een mooi schilderij aan de muur hangen en kan je thuis genieten van een geluid uit de natuur in dit geval de zee.

Hoe je de drum beweegt bepaalt het geluid.
Een rustige zee, of misschien wel storm !
Het blijft in elk geval altijd spannend en jou geluid :-)

Regenstok maken

Deze speel / workshop is erg leuk voor kinderen vanaf 7 jaar. Het geluid van de regen maken met spullen uit de natuur. Je maakt de gaatjes en vult ze op en daarna mag jij zelf beslissen wat je er voor vulling in doet. De vulling bepaalt namelijk het geluid. Elkaar helpen is af en toe ook nodig, en daarna ga je jou eigen regenstok versieren.

Verven, touwtjes, kraaltjes, veertjes, plaksels jij mag het helemaal zelf bepalen en doen. Aan het einde van de middag is je regenstok klaar en neem je hem mee naar huis. Mooi om aan de muur te hangen of naast je bed te zetten en een heerlijk geluid waar je rustig van wordt.

 

Cadeautjes, dot-painting en knutselen.

Cadeautjes maken voor een vriendje, vriendinnetje, broertje, zusje of voor vader / moederdag. Het kan allemaal bij ons. Van niets iets maken is het leukste wat er is, daar wordt je blij van. Het kost weinig en jij hebt het dan helemaal zelf gemaakt. Werken met kleuren, tekenen, schilderen, kraaltjes, veren, je verzint het zelf.

 

 

Ratels maken.

Je eigen ratel maken is leuk. Van kalebassen, of leer kies of maak je een vorm en bepaal jij je eigen geluid. Vervolgens ga je schilderen en versieren, en wie weet sta je later als je groot bent wel op en podium met een instrument. Er is van alles aanwezig om er een mooi instrument van te maken, en erg leuk om te doen.

 

Maak je eigen praatstok.

Je eigen stem is ook een instrument ! Want jij mag je eigen stem laten horen als je iets te vertellen hebt. Vroeger maakte de opa's en oma's van onze ouders al gebruik van dit voorwerp. Ook de indianen gebruikten de praatstok bij de dorpsraad, een soort vergadering. Dat gebeurde bij elke belangrijke bijeenkomst, en diegene die de praatstok vast hield was aan het woord en iedereen luisterde dan ook aandachtig. Pas als de persoon uitgesproken was werd de stok door gegeven aan de volgende en zo kwam iedereen altijd aan het woord.

Op scholen en thuis wordt dit tegenwoordig steeds vaker weer gedaan en wij gaan dit ook doen. Iedereen mag zelf een mooie stok zoeken in het bos en daar gaan we een prachtig voorwerp van maken wat helemaal bij jou past. Je kan hem altijd gebruiken als je iets belangrijks te zeggen hebt en jou stem mag laten horen.

 

Natuur en Soep

Wandelen op locatie ( Reeshofbos) met wat les over wat er leeft en groeit en dat gebruiken we voor bijv thee of soep!

 

Vraag naar de mogelijkheden op dat moment!

Doosjes versieren
Dot painting op steen
Flessen schilderen
Kettingen maken
Schilderijtjes
En alle leuke ideeën die jij zelf hebt !

 

 

Contact:info@ancientpower.eu

Je kunt altijd mailen en vragen naar de mogelijkheden. Want er valt steeds weer wat nieuws te ontdekken en te beleven, en soms staat iets nieuws nog niet op deze site. Als de link niet werkt dan mag je al beginnen met knippen en plakken.
Graag tot ziens!


Hartegroet; Hetty Kerkhof, voorzitter.

 Stichting Ancient Power   email: info@ancientpower.eu   +31 (0)6 29 30 84 18        disclaimer